Skoči na sadržaj

Važno Obaveštenje

Dobrodošli na naš forum, da biste mogli da preuzimate sadržaj sa našeg foruma potrebno je da se Prijavite ili Registrujete.


Samo kao registrovani član ostvarujete pravo na pristup svim delovima foruma, takodje sav sakriveni sadržaj biće Vam vidljiv.


Foto

Res Nullius - Zdravo Je Biti Divji (1997)


U ovoj temi nema odgovora

#1 pparadiso™

pparadiso™

    ..:drummer:..

  • V.I.P
  • Reputation: 348
    Odlična
  • 2183 postova
  • Država: Country Flag

Postovano 13 December 2015 - 02:27 PM

Res Nullius -  Zdravo Je Biti Divji (1997)

k23jXPA.jpg

Bend Res Nullius (lat. Stvar bez vlasnika) je osnovan 1989. godine, kada su u stvari imali prvi javni nastupu svom gradu Velenju ( Slovenija). No grupa nakon osnivanja iz nekih razloga ne radi pune dve godine. Njihov prvi koncert je zapravo prekretnica u modernoj slovenackoj muzici tako sto su Nullius sa svojom muzikom i performansom postali uzori za ostatak neafirmisanih grupa sirom Slovenije. Osim toga, kasniji razvoj moderne muzike u Sloveniji pokazuje takođe da su oni bili glavna osnova ka kvalitetu muzike. Godina 1992, je jedna of najuspesnijih, jer nakon nekoliko koncerata i izvjestaja sa najprestiznijih festivala postaje jedna od sest odabranih grupa, koji se pojavljuju na festivalu "Nev Rock '92". To je festival koji je poceo u ranim 80-ih i pokusao je da okupi na jednom mestu najbolje od onoga sto se desava u tom trenutku u savremenoj muzici, ne samo u Sloveniji, vec i  sirom bivse Jugoslavije. Iste godine, grupa nastupa u klubu Jabuka u Zagrebu. Ovaj koncert ce imati veliki uticaj na kasniji razvoj grupe. 1993 u Studiju Tivoli u Ljubljani snimaju svoj prvi audio CD pod nazivom "No One Can Like The Drummer Man", a snimatelj zvuka i producent je Janez Krizaj. Kriticari ovaj album ocenjuju kao revolucionarno,ili, kako je rekao jedan od njih: "Nullius je tako dobro jer muzika ima svoj identitet, karakteristicne poetike, bogat muzički jezik, i takav stepen izrazajnosti i artikuliranosti, sto srecemo samo kod najboljih." tako da grupa za svoj debitantski album album prima kritike samo u superlativima. Aprila '93 ponovo nastupaju na koncertu u Zagrebu i vode prve razgovore po pitanju drugog CD sa tadasnjim predstavnicima Jugotona. Slede koncerati sirom Slovenije i Hrvatske i pravi se muzički materijal za drugi CD. Razgovori sa predstavnicima Jugotona su uspesno zavrsili i zaista Nulius postaje prvi slovenacki bend koji potpisuje ugovor sa ovom renomiranom muzickom kucom. Dakle '94 snimaju svoj drugi CD i ponovo im je producent i snimatelj zvuka Janez Krizaj. Izdanje pod nazivom "Mrtav Grad Psi" opet nailazi na veoma dobar odziv od kriticara i publike i pocinju koncerte u inostranstvu (Amsterdam 1.05.94, 4.29.94 ... Utreht) i kod kuce. Snimaju svoj prvi video snimak, koji je na nacionalnoj televiziji 90 dana na prvom mestu. Na prvi pogled nista neobicno, no ovo je prvi nastup Rock'n'Roll grupe na nacionalnoj TV.

Vocals – Zoran Bencic
Guitar, Piano – Bostjan Senegacnik
Bass – Grega Sevnik
Drums – Bojan Stopar

Recorded At – Studio Radio Pula
Mastered At – Studio Metro, Ljubljana
Executive-Producer [Res Nullius] – Tomi Matic
Executive-Producer [Stratera] – Milan Lazarevic
Mastered By – Janez Krizaj
Producer – Aldo Spada, Res Nullius
Producer, Tambourine, Harmonica – Miro Kusacic

Genre................: Classic Rock
Source...............: CD
Year.................: 1999
Ripper...............: FreeRIP Converter & ATAPI iHAS122 C SCSI
Codec................: LAME
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0, ID3 v2.3
Ripped by............: pparadiso on 13.12.2015
Included.............: NFO
Covers...............:Complet 150DPI

01. Tu Sem, Da Dajem
02. Zenske Nikol' Ne Cakajo
03. R'n'roll Party
04. Glas V Meni
05. Pasji Dan
06. Neukrocen
07. Rojen L. 72
08. Dvoboj Treh
09. Zadnji Ples
10  Zadovoljstvo
11. Cakam Na Sebe
12. Zelim Si Te Krvavo
13. Zdravo Je Biti Divlji

Playing Time.........: 33:02
Total Size...........: 75.67 MB

QUaiG7w.png

Molimo Vas Prijavite se ili Registrujte da biste videli Sakriveni Sadržaj

Zq7l78j.gif

Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!

eXTReMe Tracker