Skoči na sadržaj

Važno Obaveštenje

Dobrodošli na naš forum, da biste mogli da preuzimate sadržaj sa našeg foruma potrebno je da se Prijavite ili Registrujete.


Samo kao registrovani član ostvarujete pravo na pristup svim delovima foruma, takodje sav sakriveni sadržaj biće Vam vidljiv.


Foto

Rezervni tocak - Miris zene i benzina (1983)


U ovoj temi nema odgovora

#1 pparadiso™

pparadiso™

    ..:drummer:..

  • V.I.P
  • Reputation: 348
    Odlična
  • 2183 postova
  • Država: Country Flag

Postovano 14 December 2015 - 07:14 PM

Rezervni tocak - Miris zene i benzina (1983)

PFhtTxl.png
 
Band Rezervni tocak nastao je tako sto se podelila poznata dobojska grupa Tok zivota, koja je inace prva grupa iz Doboja koja je snimila LP. Bubnjar Vukic Raspopovic Vule i basista Slavko Rebic Reba (zurnalista "Radio Doboja") napustili su grupu Tok zivota. Rezervni tocak je osnovan 1982. godine. Svi clanovi grupe su bili iz Doboja osim vola;nog soliste Asima koji je bio iz Samca. Prva ploca, "Miris zene i benzina", snimljena je 1982. godine. Snimanje je obavljeno u Beogradu, u studiju Ence Lesica, a izdavac je bio Diskos, Aleksandrovac, SCG. Prilican uspeh imala je pesma "Molim ovu noc..", a autor muzike i teksta bio je Antonio Kuffner Toni. Krajem 1982. godine, Senad Lokic napusta grupu i umjesto njega dolazi Samir Sestan Droga, koji je u periodu od 1981. do 1982., takodje, svirao u dobojskoj grupi Tok zivota. Tandem, Antonio Kuffner Toni i Samir Sestan Droga rade na materijalu za drugu plcu grupe Rezervni tocak. Ploca je snimana krajem 1983. i pocetkom 1984. godine u studiju "Aqarius"  i taj LP/kasetu "Poslije tebe" izdaje Diskos. Druga ploca grupe Rezervni tocak, dobila je ime po jednoj od pesama Samira Sestana Droge. Programiranje i sviranje klavijatura takodje je odradio Samir Sestan. Za treću plocu izabran je naslov "Zvizduk sa ulice" . Programiranje i usluge sviranja klavijatura odradio je Laza Ristovsk. Tu plocu je izdao Diskoton, Sarajevo, BiH. Asim Kapetanovic Havrlja 1985. godine napusta grupu Rezervni tocak i na mesto vokalnog soliste dolazi Nermin Memisevic Germa. Germa je bio nesto mladji i brzo se uhodao u rad grupe, medjutim, publika je već bila navikla na specifičnog i ekstravagantnog "indijanca", Havrlju, pa grupa u narednom periodu i nije imala nekog veceg i zapazenijeg uspeha. Te iste, 1985. godine, Samir dobija ponudu da svira u grupi Divlje jagode. On i zvanicno prelazi u taj bend, ali i dalje pomaze grupi Rezervni tocak u daljem radu. Ucestvuje u izradi celog materijala za novi album. Band ga salje u Beograd, opet u studio "Aqarius", medjutim, u toku tog rada dolazi do nesuglasica jer je ostatak benda odbio njegov predlog da na albumu gostuje jos par ljudi. Rad je prekinut i stvar je pala u vodu. Od tada su kroz bend prolazi jos par manje vaznih muzicara i bend se uskoro raspada. Povremeno se jedno vreme ponovo okupljao da bi se odsvirala poneka "tezgu" na moru.

Vocals – Asim Kapetanovic
Guitar [Solo] – Antonio Kuffner, Senad Lakic
Keyboards [Guest] – Zoran Radetic
Bass – Slavko Rebic
Drums – Vukić Raspopovic

Producer – Miodrag Bata Kostic

Genre................: Rock, Heavy Metal
Source...............: CD
Year.................: 1983
Ripper...............: FreeRIP Converter & ATAPI iHAS122 C SCSI
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0
Ripped by............: pparadiso on 13.12.2015
Included.............: NFO
Covers...............: Complet 150DPI

01. Ti si zena koja grabi od zivota
02. Rokerska klica
03. Ostani k'o prije
04. Volim te ludo
05. Jutra se ne bojim
06. Idi kuci
07. Macka
08. Lijepa luda glavo
09. Ti nisi bila kao druge

Playing Time.........: 34:40
Total Size...........: 79.36 MB

QUaiG7w.png

Molimo Vas Prijavite se ili Registrujte da biste videli Sakriveni Sadržaj

Zq7l78j.gif
  • SNebojsa se ovo sviđa.

Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!

eXTReMe Tracker