Jump to content
Sign in to follow this  
Agata

Graham Green - Doktor Fišer od Ženeve

Recommended Posts

Graham Green - Doktor Fišer od ŽeneveGraham_Green_-_Doktor_Fi_er_od_eneve.png


Mislim da sam navikao da doktora Fišera mrzim više od bilo kog drugog čoveka koga sam poznavao, kao što sam i njegovu kćerku voleo više od bilo koje druge žene. Kako je čudno što smo se ona i ja uopšte sreli, a pogotovu venčali. Ana Lujza i njen otac, milioner, stanovali su u velikom belom dvorcu građenom u klasičnom stilu, na samom jezeru u Versoau kraj Ženeve, dok sam ja radio kao prevodilac i korespondent u ogromnoj staklenoj zgradi fabrike čokolade u Veveju. Moglo bi se reći da nas razdvaja ceo svet, a ne samo jedan kanton. Ja bih počinjao posao u 8 i 30 izjutra, dok bi ona još spavala u svojoj ružičastobeloj spavaćoj sobi, za koju mi je govorila da je kao svadbeni kolač; a kad bih ja izišao da na brzinu za ručak pojedem sendvič, ona bi, verovatno, sedela ispred ogledala u jutarnjoj haljini i češljala se. Od prodaje čokolade moji
poslodavci su mi plaćali tri hiljade franaka mesečno, koliko je, čini mi se, iznosio za jedno pre podne nezarađeni prihod doktora Fišera, koji je pre mnogo godina pronašao „Dentofil buke”, zubnu pastu koja treba da spreči infekcije prouzrokovane preteranim jedenjem naše čokolade.
Reč „buke” trebalo je da znači izbor mirisa, i na prvoj reklami prikazana je kita prekrasnog cveća. „Koji je vaš omiljeni cvet?” Zatim su se mogle videti privlačne devojke na ljupkim fotografijama kako drže cvet u zubima.

pdf

 files:flash
 

Sakriveni sadžaj

    Dajte reakciju na ovaj post pritiskom na "Like dugme", da biste videli sakriveni sadržaj.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×