Jump to content
Sign in to follow this  
vlada9511

Sony Xperia Z dobija Android 4.2 posle lansiranja

Recommended Posts

Sony Xperia Z, jedan od najlepše predstavljenih smartfona na CES-u 2013, će biti lansiran sa Androidom 4.1, ali će "ubrzo posle toga" dobiti 4.2.

xperia-z-640x425-crop.png

Na Sonymobile blogu, tokom četovanja (pri tome ne mislimo na puštanje brade, nošenje kokarde i pevanje "Ko to kaže, ko to laže...) o Xperia Z smartfonu, Lego Svardsater, Sony Product Manager naveo je između ostalog da će ovaj lepi telefon stići na tržište sa Jelly Beanom 4.1, ali da će ubrzo posle toga preći na 4.2. Ovo je objavljeno na njihovom zvaničnom blogu i samim tim ćemo ga smatrati obećanjem, ali ono što se ovde nameće kao pitanje je elastičnost i rastegljivost pojma "uskoro". Moguće je da se dosta ljudi zapitalo zašto Xperia Z nije lansiran sa Jelly beanom 4.2, ali verovatno je da je rad na ovom smartfonu otpočeo dosta pre nego što je Android 4.2 zaživeo i da je gomila testiranja mesecima rađena sa 4.1, što će biti potrebno odraditi i sa 4.2, pre nego što Sony bude sa sigurnošću mogao da objavi smartfon koji savršeno radi sa ovom verzijom Androida.

 

Ono u šta smo sigurni prema subjektivnim preferencijama (a malo i prema objektivnim specifikacijama) je da će oni koji se dočepaju ovog uređaja sigurno biti više nego zadovoljni ovim lepim miksom dizajna i hardvera, a nadogradnja softvera na najnoviju verziju Androida će doći kao šlag na lepu tortu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×